Zemnieku saeima aicina uz semināru par ilgtspējīgu augsnes uzturēšanu un augu barības vielu apriti

14/02/2019

26.februārī biedrība “Zemnieku saeima” organizē un aicina visus interesentus apmeklēt semināru “Ilgtspējīga augsnes uzturēšana un augu barības vielu aprite”. Seminārs notiks Ozolnieku Tautas namā, Rīgas iela 23, Ozolnieki. Sākums plkst. 10:00.

Biedrības “Zemnieku saeima” eksperte Iveta Grudovska: “Biedrības “Zemnieku saeima” dalība starptautiskos projektos vienmēr rezultējusies ar taustāmu rezultātu, kas noderīgs Latvijas lauksaimniekiem. Arī šajā seminārā tiks pieaicināti izcili speciālisti gan no Latvijas, gan ārvalstīm, kas dos savu ieskatu tik svarīgā jomā kā augsnes auglības uzturēšana un efektīva augu barošana. Īpaši aicinām piedalīties tos augkopjus, kuriem interesē jautājumi par augsnes kaļķošanu, jo par jaunākajiem atzinumiem un tendencēm pieredzē dalīsies eksperte no Zviedrijas lauksaimniecības universitātes.”

Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra Inženiertehniskās nodaļas vadītājs Jānis Kažotnieks: “Lai arī Latvijas krastā to pagaidām nav viegli pamanīt, Baltijas jūra ir vispiesārņotākā jūra pasaulē. Izklausās traki, bet mēs zinām, kas jādara, lai to mainītu. Seminārā stāstīšu par vienu no veidiem, kā mazināt piesārņojumu, kas ietek vai nonāk līdz jūrai. Domāsim kopā!”

Semināra pirmajā daļā LLKC Inženiertehniskās nodaļas vadītājs Jānis Kažotnieks informēs par šķidro kūtsmēslu paskābināšanas tehnoloģiju izvērtējumu Baltijas jūras reģionā. Turpinājumā biedrības “Zemnieku saeima” politikas eksperts Valters Zelčs stāstīs par kūtsmēslu paskābināšanas tehnoloģijas tirgus izvērtējumu, savukārt par kūtsmēslu paskābināšanas tehnoloģiju saimniecībā “Lauku Agro” – demonstrējumu rezultātiem un praktisko pieredzi stāstīs SIA “Lauku Agro” pārstāvis Gints Jakubovskis. Semināra pirmo daļu noslēgs un par kūtsmēslu emisiju pētījumiem, novērojumiem un secinājumiem Latvijā informēs Latvijas Lauksaimniecības universitātes docente  Inga Grīnfelde.

Semināra otrajā daļā Latvijas universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes asociētais profesors Raimonds Kasparinskis stāstīs par augsnes informāciju Latvijā, problēmām un iespējamiem risinājumiem. Turpinājumā Zviedrijas Lauksaimniecības universitātes docente Kerstin Berglund informēs par lauksaimniecības augšņu strukturēto kaļķošanu. Semināru noslēgs BASF eksperts, agronoms Ivan Brendstrup ar prezentāciju: Slāpekļa stabilizators šķidrmēsliem un digestātam “Vizura”.

Semināra laikā tiks nodrošināta sinhronā tulkošana.

Pieteikšanās līdz 22.februārim pa tālruni 67027044 vai e-pastā: birojs@zemniekusaeima.lv

DARBA KĀRTĪBA_26.februāris_AUGSNE

Relīze_Zemnieku saeima aicina uz semināru par ilgtspējīgu augsnes uzturēšanu un augu barības vielu apriti_14.02.2019.