Zemnieku saeima paraksta sadarbības līgumu ar lauksaimnieku apdrošināšanas kooperatīvu VEREINIGTE HAGEL

15/07/2022

15.jūlijā biedrības “Zemnieku saeima” vadība un LPKS “LATRAPS” pārstāvji tikās ar lauksaimnieku apdrošināšanas kooperatīva “VEREINIGTE HAGEL” vadību, lai parakstītu sadarbības līgumu un pārrunātu aktualitātes lauksaimniecības nozarē.

 

Biedrības “Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja-Burmistre: “Lauksaimniecība ir uzņēmējdarbība, kur ir jāprot sadzīvot ar mainīgajiem laikapstākļiem, tomēr daudzos gadījumos lauksaimnieks ir bezspēcīgs. Tāpēc tieši apdrošināšana ir visefektīvākais veids kā būtiski mazināt riskus un zaudējumus saimniecībām, kas radušies dabas untumu rezultātā. Mūsu līdzšinējā pieredze liecina, ka sējumu apdrošināšana var pasargāt no lieliem zaudējumiem, tāpēc arī turpmāk izvēlamies sadarboties ar uzticamu uzņēmumu – VEREINIGTE HAGEL, kas Latvijas lauksaimniekiem sniedz atbalstu jau vairāk nekā 10 gadus.”

 

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības “LATRAPS” sējumu apdrošināšanas vadītāja Vita Baumane: “Saredzam, ka divu spēcīgu, lauksaimnieku intereses pārstāvošu organizāciju ciešāka sadarbība nesīs vēl lielāku pienesumu nākotnē. Šī sadarbība ļaus piekļūt Eiropas un pasaules risku vadības domāšanas virzienam un tendencēm, kas ir ļoti būtiski šī brīža mainīgajos apstākļos. Kā arī varēsim daudz mērķtiecīgāk Eiropas līmenī paust Latvijas lauksaimnieku intereses.”

 

VEREINIGTE HAGEL ir vadošais lauksaimnieku savstarpējās apdrošināšanas kooperatīvs Eiropas tirgū un piedāvā labākos noteikumus sējumu apdrošināšanai.  Starptautiskais  lauksaimnieku savstarpējās apdrošināšanas kooperatīvs VEREINIGTE HAGEL (VH Latvija) ienāca Latvijā 2012. gadā. LATRAPS un VH Latvijas kā svarīgu ilgtermiņa mērķi ir uzstādījis sējumu apdrošināšanas attīstīšanu, lai lauksaimniekiem būtu iespēja samazināt klimata risku izraisītos zaudējumus.