Zemnieku saeimas kongress – konference 2022 (video)

18/03/2022

17. martā AS “Latvijas valsts meži”, Zemgales filiālē, Jelgavā notika biedrības “Zemnieku saeima” kongress – konference. Valde ZSA biedrus informēja par aizvadītā gada paveiktajiem darbiem un paziņoja nākamos plānus lauksaimniecības nozarē.

 

Kongresa diskusiju daļu atklājām ar īsu Zemnieku saeimas valdes priekšsēdētāja vietnieces Mairas Dzelzkalējas-Burmistres prezentāciju “Zaļais kurss = pārtikas drošība?!’’. Pēc tam paneļa diskusijā “Zaļais kurss un pārtikas tendences’’, kurā diskutēja Zemnieku saeimas valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš, VARAM ministra padomnieks Madars Lasmanis, kā arī Latvijas Universitātes Baltijas studiju centra pētnieks Miķelis Grīviņš.

 

Otro diskusiju daļu ar ievadprezentāciju “Energoneatkarība – vai mums ir plāns?” sāka Edijs Šaicāns (Ekonomikas ministrija). Tālāk paneļa diskusijā “Energopietiekamība un riski Latvijā’’ piedalījās biedrības Zemnieku saeima valdes priekšsēdētāja vietnieks Mareks Bērziņš, neatkarīgs enerģētikas eksperts Āris Žīgurs, Edijs Šaicāns (EM) un Kristaps Klauss (Latvijas Kokrūpniecības federācija).

 

Pasākuma ietvaros bija iespēja apmeklēt apdrošināšanas kooperatīva VEREINIGTE HAGEL stendu, kurā varēja gūt atbildes uz jautājumiem: Kāpēc ir jāapdrošina sējumi? Pret ko var apdrošināt sējumus? Kādi ir ieguvumi apdrošinot sējumus? Kā notiek zaudējumu novērtēšana?

Pasākuma noslēgumā lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības “LATRAPS” sējumu apdrošināšanas vadītāja Vita Baumane apmeklētājiem izlozēja vērtīgas balvas no apdrošināšanas kooperatīva VEREINIGTE HAGEL.