Notika biedrības “Zemnieku Saeima” seminārs-forums “Kam labāka skābbarība – latviešiem, igauņiem vai somiem?!”
15.maijā Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikumā notika biedrības “Zemnieku Saeima” seminārs-forums “Kam labāka skābbarība – latviešiem, igauņiem vai somiem?!”.
SIA “Latvijas Šķirnes Sēklas” agronome Dr. agr. Iveta Gūtmane stāstīja par agrotehnikas ietekmi uz zālāja ražu un kvalitāti.
Igaunijas Lauksaimniecības un Tirdzniecības kameras skābbarības speciāliste Kristiina Mars stāstīja par Igaunijas pieredzi zālāju un kukurūzas audzēšanā, kā arī mēslošanas izmēģinājumiem.
Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Meža un vides zinātņu fakultātes profesors Dr.sc.ing. Ainis Lagzdiņš stāstīja par skābbarības ražošanas un uzglabāšanas (ne) ietekmi uz ūdeņu kvalitāti.
Savukārt Somijas lauksaimniecības konsultāciju pakalpojumu sniegšanas uzņēmuma “ProAgria” projektu vadītāja Anna Okkonen dalījās ar atziņām, kas gūtas no projekta pilotprojekta saimniecībām Somijā.
Semināra-foruma otrajā daļā notika diskusija par skābbarības gatavošanu un glabāšanu. Diskusijā piedalījās SIA “MPS Vecauce” vadītājs Indulis Ieviņš, LPKS “Piena loģistika” padomes priekšsēdētājs Jānis Ločmelis, zs “Lācīši” īpašnieks Gints Gžibovskis, zs “Murķīši” īpašnieks Jānis Mūrmanis
Pasākums organizēts projekta Centrālā Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas projekta “Ilgtspējīga skābbarība” Nr.CB0100103 ietvaros
[cky_video_placeholder_title]