Notika ZSA seminārs par skābbarības sulu noteču mazināšanu tranšeju un stirpu tehnoloģijā

7. martā Gulbenes novadā notika ZSA seminārs “Kā samazināt skābbarības sulu noteci tranšeju un stirpu tehnoloģijā”. Apmeklējām ZS “Lācīši”, kur iepazināmies ar saimniecības pieredzi skābbarības gatavošanā un skābbarības sulu noteces novēršanu.

 

Tālāk devāmies uz Galgauskas kultūras namu, kur Iveta Gūtmane (Dr. Agronome/ SIA “Latvijas Šķirnes Sēklas”) prezentēja labākos piemērus zālājiem un kukurūzai skābbarības gatavošanai. Tālāk SIA “A Teams Solutions” vadītājs Pēteris Dambergs stāstīja par tranšeju un stirpu skābbarības sagatavošanas tehnoloģijām. Turpinājumā IK “IK konsultācijas” ēdināšanas speciāliste Ieva Krakopa stāstīja par to, kā skābbarības gatavošanas prakse ietekmē kvalitātes rādītājus analīzēs. Noslēgumā notika skābbarības projekta pilot saimniecību darba grupa.

 

DARBA KĀRTĪBA

 

Pasākums organizēts projekta “Ilgtspējīga skābbarība” (Sustainable Silage) CB100103 ietvaros.

 

PREZENTĀCIJAS:

Iveta Gūtmane / Zālāji un kukurūza skābbarības gatavošanai PREZENTĀCIJA

Pēteris Dambergs / Tranšeju un stirpu skābbarības sagatavošanas tehnoloģija PREZENTĀCIJA

Ieva Krakopa / Kā skābbarības gatavošanas prakse ietekmē kvalitātes rādītājus analīzēs PREZENTĀCIJA