7. martā Gulbenes novadā notika ZSA seminārs “Kā samazināt skābbarības sulu noteci tranšeju un stirpu tehnoloģijā”. Apmeklējām ZS “Lācīši”, kur iepazināmies ar saimniecības pieredzi skābbarības gatavošanā un skābbarības sulu noteces novēršanu.
Tālāk devāmies uz Galgauskas kultūras namu, kur Iveta Gūtmane (Dr. Agronome/ SIA “Latvijas Šķirnes Sēklas”) prezentēja labākos piemērus zālājiem un kukurūzai skābbarības gatavošanai. Tālāk SIA “A Teams Solutions” vadītājs Pēteris Dambergs stāstīja par tranšeju un stirpu skābbarības sagatavošanas tehnoloģijām. Turpinājumā IK “IK konsultācijas” ēdināšanas speciāliste Ieva Krakopa stāstīja par to, kā skābbarības gatavošanas prakse ietekmē kvalitātes rādītājus analīzēs. Noslēgumā notika skābbarības projekta pilot saimniecību darba grupa.
Pasākums organizēts projekta “Ilgtspējīga skābbarība” (Sustainable Silage) CB100103 ietvaros.
PREZENTĀCIJAS:
Iveta Gūtmane / Zālāji un kukurūza skābbarības gatavošanai PREZENTĀCIJA
Pēteris Dambergs / Tranšeju un stirpu skābbarības sagatavošanas tehnoloģija PREZENTĀCIJA
Ieva Krakopa / Kā skābbarības gatavošanas prakse ietekmē kvalitātes rādītājus analīzēs PREZENTĀCIJA